Juoksuharrastus

Tällä hetkellä azawakh ja sloughi ovat edelleen rotuja jotka eivät ole eriytyneet ns. näyttely- ja juoksulinjoihin. Näyttelyvalio voi menestyä hyvin myös rata- ja maastokokeissa (juoksukilpailuissa), sekä toisinpäin.

Juoksukilpailut ovat azawakheille ja sloughille sen alkuperää parhaiten vastaava harrastus ja ne toimivat hyvänä korvikkeena meillä kiellettyyn metsästykseen. Jokaisella viralliseen juoksukilpailuun osallistuvalla koiralla tulee olla kilpailukirja. Kilpailukirja anotaan Suomen Vinttikoiraliitolta erityisellä lomakkeella. Kilpailukirjan hakuohjeet löytyvät tästä ja lisätietoja kilpailemisesta Suomen Vinttikoiraliiton sivuilta.

Maasto- ja ratakokeita juostaan Suomessa maalis- lokakuun välisenä aikana ja vuotuinen kilpailukalenteri julkaistaan edellisen vuoden lopussa.

Suomen azawakh- ja sloughikerho ry on Suomen Vinttikoiraliiton (SVKL) jäsenyhdistys, tällöin jäsenten koirilla on oikeus kilpailla rata- ja maastokokeissa SLAZA ry:tä edustaen. (Kilpailevan koiran täytyy olla jonkun Suomen Vinttikoiraliiton alaisen seuran tai kerhon jäsen).

Kuinka juosta SLAZA ry:n nimissä?

Mikäli haluat koirasi juoksevan kilpailuissa SLAZA ry:n statuksella on niiden, joilla jo on kilpailukirja, ilmoitettava SVKL:lle ennen ensimmäistä kilpailua seuran muutos. Ne, jotka anovat kirjoja uusille tulokkaille voivat anoa sen SLAZA ry:n tai muun haluamansa yhdistyksen edustukseen.

Muutokset ja anomukset tehdään osoitteella: Sari Tapaninaho, Poteronkatu 2 A 23, 33330 Tampere. Puhelin 050 3138069 kilpailukirjat.svkl@gmail.com

Anomuksen saavuttua tarkistetaan lomakkeen tiedot (koiran on oltava rekisteröity Suomen Kennelliitossa ja tunnistemerkitty joko tatuoinnilla tai mikrosirulla sekä mitattavilla roduilla mittaus tehtynä).

Kilpailukirja maksaa 25 euroa. Maksu pitää suorittaa SVKL ry:n tilille OKOYFIHH FI39 5068 0620 1299 97. Viestikenttään koiran nimi ja omistajan nimi sekä onko rata- vai maastojuoksukirja.

Toimitusaika on yleensä noin viikko.

DSC_3683
Sloughi Bijou Unique Adèle ratajuoksuharjoituksissa.