Juoksuharrastus

Tällä hetkellä azawakh ja sloughi ovat edelleen rotuja jotka eivät ole eriytyneet ns. näyttely- ja juoksulinjoihin. Näyttelyvalio voi menestyä hyvin myös rata- ja maastokokeissa (juoksukilpailuissa), sekä toisinpäin.

Juoksukilpailut ovat azawakheille ja sloughille sen alkuperää parhaiten vastaava harrastus ja ne toimivat hyvänä korvikkeena meillä kiellettyyn metsästykseen. Jokaisella viralliseen juoksukilpailuun osallistuvalla koiralla tulee olla kilpailukirja. Kilpailukirja anotaan Suomen Vinttikoiraliitolta erityisellä lomakkeella. Kilpailukirjan hakuohjeet löytyvät tästä ja lisätietoja kilpailemisesta Suomen Vinttikoiraliiton sivuilta.

Suomen azawakh- ja sloughikerho ry on Suomen Vinttikoiraliiton (SVKL) jäsenyhdistys, tällöin jäsenten koirilla on oikeus kilpailla rata- ja maastokokeissa SLAZA ry:tä edustaen. (Kilpailevan koiran täytyy olla jonkun Suomen Vinttikoiraliiton alaisen seuran tai kerhon jäsen).

Kuinka juosta SLAZA ry:n nimissä?

Mikäli haluat koirasi juoksevan kilpailuissa SLAZA ry:n statuksella on niiden, joilla jo on kilpailukirja, ilmoitettava SVKL:lle ennen ensimmäistä kilpailua seuran muutos. Ne, jotka anovat kirjoja uusille tulokkaille voivat anoa sen SLAZA ry:n tai muun haluamansa yhdistyksen edustukseen.

Muutokset ja anomukset tehdään s.postiosoitteeseen kilpailukirjat.svkl@gmail.com tai osoitteella:

Laura Valkama
Karhutie 10 as 5
04130 Sipoo

Maasto- ja ratakokeita juostaan Suomessa maalis- lokakuun välisenä aikana ja vuotuinen kilpailukalenteri julkaistaan edellisen vuoden lopussa.

DSC_3683
Sloughi Bijou Unique Adèle ratajuoksuharjoituksissa.