Yöttömän Yön Juoksuissa juostiin hurjaa vauhtia

Viikonloppuna kisattiin juhannustunnelmissa Oulun Virpiniemen hiekkaradalla. Hyvä ilma helli lämmöllään kisaväkeä ja ylituomari Jyrki Ruotsalaisen mukaan rata oli hyvässä kunnossa ja nopeutta riitti muutamiin ennätyksiin mm. etnankoirilla, faaraokoirilla ja ibizanpodencoilla. Virpiniemessä nähtiin azawakh- ja sloughiedustusta koejuoksijoina eli ns. nollakoirina 480m matkalla, joten varsinaista starttia saadaan vielä jännityksellä odotella kisakaudelle 2021.

Nollakoiran kisakuntoaan testaili Hanna Myllymäen azawakhnarttu ”Isla”. 4-vuotialla Islalla eli Tombouktou’s Onyoumahilla on jo 3 ratastarttia aiemmilta kisakausilta ja kotiradallaan se juoksi Hannan mukaan tutun varmasti. Isla on mm. Pohjoismaiden- ja Kansainvälinen muotovalio. Maastokokeista se on suoritanut Suomen (FI KVA-VIC) ja Ruotsin (SE KVA-M) Käyttövalion -tittelit ja on Euroopan maastomestari vuodelta 2019!


Suomalaisen Quetshadee -kennelin sloughikasvatti 2-vuotias narttu Quetshadee Janenschia ”Saimi” sai odottaa vielä ensikisaansa, mutta nollakoiran koppilähtö ja kisakunto oli jo harjoiteltu kohdilleen. Tästä nähtiin todiste kun Heidi Koivulan omistama Saimi pinkoi 480m matkan aikaan 32,63s. Saimi alitti epävirallisesti Qalb Elassad Aydan vuodesta 2017 asti hallussaan pitämän Tuomarinkartanolla juostun virallisen Suomen Rataennätysajan 32,95s. ja samalla myös Aydan hallussa olevan virallisen sloughien Virpiniemen rataennätysajan 33,68s. vuodelta 2019.

Liina Niemelän omistamaa ”Ratajyrä” Aydaa ja Saimia yhdistää suomalaisen Qalb Elassad -kennelin viimeisin pentue vuodelta 2020. Ayda on pentueen emä ja pentueen isä Ganoosh Areen Ksar Ghilane on myös Saimin isä. Kummankin emät ja isät ovat ansioituneita maasto- ja ratajuoksijoita, joten mielenkiinnolla jäämme seuraamaan tulevien kausien kisoja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s